4-1-segern för Sverige i underkant

Dam

Förbundskapten Thomas Dennerby var riktigt nöjd efter Sveriges 4-1-seger över Belgien i tredje VM-kvalmatchen.

- Det vi nött på, fart och tydlighet i passningsspelet satt perfekt. Jag vill särskilt ge en eloge till Jessica Landström och Lotta Schelin som sprang mycket och klokt och därmed skapade öppningar, säger Thomas Dennerby.

Caroline Seger upprepade sig från förra matchen mot Azerbajdzjan och gjorde åter två mål.
Det första efter 24 minuter var en stenhårt nick i nättaket från fem meter på en inåtskruvad hörna av Louise Fors.
Sverige hade flera bra chanser trots att Carolines mål blev det enda före paus, bland annat en frispark som gick i mål men blev bortdömd för offside.

2-0 och 3-0 kom med bara ett par minuters mellanrum i mitten av andra halvlek. Carolines andra mål hade också en hörna av Lollo Fors som upphov. På målvaktsreturen höll sig Caroline framme. Till 3-0 ökade Jessica Landström på en djupledsboll från Lotta Schelin.

Sista målet i 86:e minuten gjorde Sara Lindén som sex minuter tidigare ersatt Lollo Fors.

Förra Djurgården-spelaren Femke Maes reducerade för Belgien till 1-3 när Sverige tappade en boll på mitten. Femke kom fri med Hedvig Lindahl som stod Sveriges mål. Femke tillsammans med en annan djurgårdare Marijke Callebaut stod för Belgiens fåtaliga chanser.
Cirka 1.500 såg matchen som hade en festlig inramning i Leuvens intima stadion.
Publicerad 2009-10-28 kl 22:54