Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

5-1:a för USA mot Djurgården

Trots förlusten med 1-5 för Djurgården blev det en minnesvärd träningsmatch i Portugal mot USAs OS-guldlag på lördageftermiddagen.

Matchen spelades 3 x 30 minuter.
- De två första perioderna hängde vi med bra. USA gjorde bara ett mål i vardera. I den sista tog det höga tempot ut sin rätt och då gjorde USA 3-1 på oss, berättar Djurgårdens tränare Anders Johansson för damfotboll.com.

Rebecca Johnson och Anna-Kaisa Rantanen hade var sitt riktigt bra avslut i de båda första perioderna. Victoria Svensson gjorde Djurgårdens reduceringsmål.
- Alla fick speltid. Det är få klubblag som fått chansen att spela mot USAs damlandslag och det var givetvis en upplevelse.
För den kan Djurgården tacka USAs förbundskapten Pia Sundhage.

De största skillnaderna?
- Tempot och de amerikanska spelarnas förmåga att läsa situationerna och spela sig ur dem även när vi tyckte oss ha full kontroll. Sedan gick det jättesnabbt i omställningen, säger Anders Johansson.

Matchen spelades på den nedre Montechoro-planen i Albufeira och utgjorde avslutningen på Djurgårdens veckolånga Algarve-träningsläger. Nästa vecka startar Algarve Cup för damlandslagen och då kommer även de flesta av Damallsvenskans tränare att vara på plats.

Publicerad 2009-02-28 kl 20:09