Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Abstinensbesvär för Domanski

Hon är den mest omsvärmade av svenskorna inför OS-premiären mot Kina.
Marika Domanski Lyfors hade kunnat leda hemmanationen mot Sverige på onsdagen - men valde att flytta hem.
-Nu har jag abstinensbesvär. Jag hade gärna coachat, erkänner hon.

Dagen före OS-premiären på Olympiastadion i Tianjin är hon omsvärmad av kinesiska journalister. Hon var populär och det kinesiska fotbollsförbundet ville gärna behålla svenskan som förde Kina till kvartsfinal i hemma-VM. Men hemlängtan blev för stark för Domanski Lyfors som nu är högsta chef för spelar- och tränarutbildning på Svenska fotbollförbundet.

Hon ångrar inte att hon flyttade hem. Men erkänner att hon gärna hade lett ett av lagen på onsdagskvällen. Och hon har känslor kvar för det kinesiska laget.

-Ja, det har jag. Men det gäller inte i matchen mot Sverige. Jag hoppas att vi vinner gruppen och att Kina också går vidare. Så pass mycket känner jag för dem, speciellt för spelarna.

Hennes ersättare, fransyskan Elisabeth Loisel, blev inte långvarig och fick sparken efter några månader och nu är det veteranen Shang Ruihua, 64, som leder laget.

-De har en del nya, unga spelare med i truppen. De har lite snabbare spelartyper. Sedan har de gått tillbaka till att spela lite mer kortpassningsspel, vi försökte få dem att spela mer i djupled, säger Domanski Lyfors som har medicinen klar för sig:

-Det gäller att sätta press på dem tidigt. Man får inte ge dem tiden att få i gång kortpassningsspelet.

Shang Ruihua har respekt för Sverige:

-Det är ett topplag i världen, medan vi har varit upp och ned de senaste åren och har ett ungt lag. Sverige har ju världens enda proffsliga med flera toppspelare. Speciellt får vi se upp med deras nummer 8 (Lotta Schelin). Hon är snabb och smart och kommer att ge vårt försvar problem, säger Ruihua.

TT

Publicerad 2008-08-05 kl 10:30
Annons
Annons
Annons