AIK - Hammarby 2-2

Dam

Det blev oavgjort 2-2 i en rätt så jämn match mellan AIK och Hammarby på Skytteholm i Solna. Alla mål gjordes av fd AIK:are eller fd Hammarbyare.

I den första halvtimmen hade AIK tmer av spelet dock utan att ställa motståndarnas backlinje inför större problem. Ledningen för Hammarby kom då kanske lite överraskande för de drygt 100 som följde matchen. Nazanin Vaseghpanah fick iväg ett distansskott och bollen slank in i vänstra krysset från drygt 16 meters håll.

Med 1-0 gick Hammarby till halvtidsvila. I andra halvleken försökte och lyckades AIK med överlägset bollinnehav pressa Hammarby tillbaka. Den egentligen enda allvarliga försvarsmissen ledde till att Emma Lundh stod ensam mot målvakten Minna Meriluoto och kvitterade via vänster stolpe in.

När sedan AIK fick en straff satte nyblivna Algarve-Cup-vinnaren Louise Fors denna säkert till en 2-1 ledning för Solna-laget som man trodde skulle kunna hålla sig. Men Hammarby gav aldrig upp, höll emot och hade flera farliga inlägg från vänster av Kicki Bengtsson. Ett av dessa, drygt tre minuter före slutsignalen fick åter igen Nazanin Vaseghpanah på högerfoten och oavgjort var ett faktum.

Hammarbys tränare Daniel Kalles-Pettersson var riktigt nöjd:
- Jag tycker vi gjorde en mycket bra match och resultatet är inte minst psykologiskt viktigt. Vi ska åka till Spanien på träningsläger på tisdag och där kommer vi att träna på samma plan som AIK. Man såg också att vi närmar oss seriestarten eftersom båda lagen gör en mycket bra träningsmatch. Och "Naza" som gjorde åtta mål ifjol kommer att göra ännu fler i år. Lena Andersson och Madeleine Tegström som centrala mittfältare var riktigt bra.

Striden om Stockholm lär bli spännande med tre lag som inte skiljer sig så mycket. Enligt Daniel Kalles-Pettersson siktar Hammarby på att hamna i den övre halvan av tabellen och en femte eller sjätte plats är realistiskt.
Publicerad 2009-03-15 kl 17:18