Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

AIK - Linköping söndag

På söndagen spelar Linköpings FC sin första träningsmatch för säsongen och möter AIK borta (11.00) på Skytteholm i Solna.

- Valet av motståndare och arena har sin bakgrund från förra säsongen då LFC förlorade där med 3-2. Därför vill jag att vi ska ha varit där och spelat mot AIK en gång innan vi möts där i serien, då resultatet kommer vara viktigt, säger Linköpings FCs tränare Magnus Wikman.

- Vi kommer åka med 16 utespelare och en eller två målvakter beroende på om Sofia Lundgren hinner tillfriskna Fyra av utespelarna spelar i vanliga fall i vår samarbetsklubb Kenty.
För tillfället har Linköpings FC en ovanligt liten trupp vilket gör att flera Kenty-tjejer får möjlighet att spela med LFC.
De som definitivt inte kommer att spela söndagsmatchen är Josefine Öqvist (nyopererad), Tilda Heimersson(bortrest) och Jessica Landström (inte helt tillbaka från sin tidigare operation).

Alla spelare kommer få speltid med hänsyn tagen till hur deras kroppar klarar det efter tidigare sjukdomar och skador.
- Det viktigaste blir att hitta passionen i spelet samt tryggheten i spelarnas roller och uppgifter i försvars- respektive anfallsspelet. Det är viktigt att vinna men inte viktigast den här tiden på året, förklarar Magnus Wikman.

Publicerad 2009-02-14 kl 19:54