POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
10å

AIK hade hopp om poäng

Efter jättesegrarna på sistone fick LdB FC jobba hårt för bortasegern med 2-1 (1-1) mot AIK och det såg länge ut som om AIK skulle lyckas rädda oavgjort.


Medan LdB FCs passningsspel flöt på som bäst tog skånskorna också ledningen men efter en hörna. Nera Smaijic lade den från höger och vid bortre stolpen fanns Renata som nickade in 1-0.

LdB FCs försvar höll effektivt AIKs anfall på avstånd från det egna målet. Mest hade man att hålla ett öga på Kimberly Gustafsson på topp. Hon gjorde en av sina bästa matcher i AIK-tröjan.

Kvitteringen kom också på hörna, enligt LdB FC-bänken på en felaktigt dömd. Emelie Ölander - tills i fjol i LdB FC - lade den från vänster. Så småningom gick bollen ut till Frida Höglund som lyfte in den tätt under ribban i LdB FC-målet.
I situationen som uppstod i straffområdet skadade sig LdB FCs mittback Christina Örntoft sitt knä när hon fastnade i konstgräset och hon måste bäras ut på bår. Malin Levenstad - ej ovan vid positionen - tog över. Målet kom just före halvtid.

AIK inledde bra i andra halvlek men LdB FC kopplade i mitten greppet på nytt. AIK backade och gjorde det trångt men fick övergå till kontringsspel.
LdB FCs Therese Sjögran var planens suverän varhelst hon dök upp, för det mesta på högerkanten. I mitten mötte Linda Forsberg alltför tufft motstånd i AIKs Linda Sembrant. "Foppa" fick alltså börja på topp trots att Manon Melis åter fanns disponibel på bänken. Men varken hennes eller Frida Nordins inhopp fick hål på AIK. Det var istället ett inlägg från Nilla Fischer till mittfältskollegan Dora Stefansdottir som avgjorde. Dora fick praktträff med pannan och nicken var otagbar för Maja Åström i AIK-målet.
AIK spelade trots förlusten sin kanske bästa hemmamatch i år.
Efter matchen sade LdB FCs Pavlina Scasna:
- Det är skönt att vinna här, för mig är det faktiskt första gången. Jag har alltid haft tuffa matcher på Skytteholm. Det var inget undantag ikväll. AIK visade mycket hjärta, men det gjorde vi också, speciellt i andra. Det är väldigt viktigt att vinna såna matcher som är tajta och där man inte spelar särskilt bra.

Publicerad 2009-05-19 kl 23:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå