Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Allsvenskan stjärnspäckad - Dennerby oroad: "Kan hämma våra talanger"

Klubbarna gläds åt att utländska stjärnor ökar intresset för damallsvenskan. Men förbundskapten Thomas Dennerby är orolig för att de svenska talangerna får mindre plats.

När den amerikanska proffsligan WPS ställde in årets säsong, blev allsvenskan ett alternativ för etablerade landslagsspelare. Tyresö, Göteborg, Malmö, Kristianstad och skånska nykomlingen Vittsjö är klubbar som fångat upp spelare från WPS.

I årets allsvenska finns omkring 60 spelare med utländskt pass.

- Om 50 av dem spelar, är det 35—40 procent av startplatserna. Vi får verkligen hoppas att inte spelarna i våra svenska A- och U 23-landslag får sitta för mycket på bänken, för det kan faktiskt hämma vår utveckling, på både kort och lång sikt, sade Thomas Dennerby varnande på damallsvenskans upptaktsträff.

Alla är dock överens om att toppnamnen, som Marta, lockar publik.

- De spelare som kommit nu är bara bra för damfotbollen. De yngre spelarna får det jobbigare, så är det ju. Men de har haft ett par år på sig medan proffsligan i USA var i gång, säger Malmös veteran Therese Sjögran med ett leende.

Det vanligaste ursprunget bland allsvenskans utländska spelare är Finland (elva) och Island (tio), enligt en sammanställning som gjorts av Expressen.

TT

Publicerad 2012-04-03 kl 18:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons