Almgren snuvade Malmö på poäng

Dam

Malmö var på väg mot sin nionde raka seger i damallsvenskan.
Göteborgs Johanna Almgren ville annat — och klippte in 1—1 med tio sekunder kvar av ordinarie tid.
- Fan vad gött, säger Almgren till TV 4.

När Malmö tog emot Göteborg fanns sex nyblivna VM-bronsmedaljörer på planen, tre i vardera laget. Och så fanns Göteborgs Johanna Almgren — som sent blev petad ur den svenska truppen inför VM.

Det var 27-åriga Almgren som fick sista ordet i måndagens match på Malmö IP.

Bara några sekunder återstod innan matchklockan hade tickat upp till 90 minuter, och Malmö ledde med 1—0. Då fick Almgren bollen långt ut på vänsterkanten, bröt in i banan och klippte snyggt in 1—1 vid första stolpen.

- Vi hade inte så många målchanser, men det var skönt att vi stod upp i hela matchen, säger Almgren.

Malmö hade ledningen redan från åttonde minuten, efter mål av Elin Rubensson, och var på väg mot sin nionde raka seger när Almgren slog till.

I och med det oavgjorda resultatet leder nu Malmö damallsvenskan efter tio spelade matcher, en poäng före Umeå. Tabellfyran Göteborg har åtta poäng upp till Malmö.

- Det var skönt att kunna stjäla lite pinnar från dem, säger Almgren.