Älvsjöhjälp åt Eskilstuna

Dam

Älvsjö AIK bidrog till att slutstriden i Norrettan spetsades till ytterligare genom att spela 1-1 mot serieledande Piteå IF.

Marginalen till jagande Eskilstuna krympte till tre poäng. Piteå har toppkonkurrenten Vasalund hemma efter speluppehållet nästa helg.

- Ingen tvekan om att Piteå hade allt spel, säger Älvsjö AIKs lagledare Lennart Bergquist.
Älvsjös försvar var starkt och anfallen sattes igång med långbollar.
- Det passade inte alls oss men vi visste att det skulle bli den här typen av spel, säger PIFs tränare Håkan Norberg.
- Älvsjö är det enda laget som slagit oss i år. I fjol vann vi både matcherna på tilläggstid. Det skulle bli jämnt.

Piteå tog ledningen på ett drömmål, en språngnick av Mari Lundqvist tätt invid stolpen i 79:e minuten.

Älvsjös bästa chans fram till kvitteringen var Freja Hellenbergs skott tätt utanför i början av andra halvlek. Malin Eriksson kom fri i 89:e minuten, rundade Piteå-målvakten Emma Gustavsson och sköt i tomt mål.

I Älvsjö noterade man särskilt bra spel av backen Ida Hallgren samt Mia Jalkerud som tillbringat en del av säsongen på bänken i Djurgården.
Förutom Mari Lundqvist var även Sanne Nilsson bland PIFs bästa spelare för dagen.
Publicerad 2008-09-21 kl 17:41