Andra raka segern för Skottland

Dam

Skottland tog ytterligre tre viktiga poäng i VM-kvalet när man på hemmaplan besegrade Georgien med 3-1 i onsdags.

Total dominans i första halvlek räckte inte för att spräcka nollan. Skottland skapade chanser medan Georgien inte hade ett skott på mål.

Fem minuter in i andra halvlek lyckades man spräcka nollan efter en massiv press mot det georgiska målet. Suzanne Grants inlägg nådde Pauline Hamill, som var resolut i sitt avslut och 1-0 var ett faktum.
Nervositeten släppte för skotskorna och bara två minuter senare gjorde Kim Little kvällens snyggaste mål, när hon tog ner en lång boll på bröstet inne i straffområdet och lade kyligt in bollen efter marken till 2-0.

Där var matchen avgjord trodde dom flesta och när skotskorna slappnade av för ett ögonblick hittade Ana Pogosyan en lucka i straffområdet, sköt och bollen gick in otagbart för målvakten Gemma Fay.

Georgien som varit i närheten att lyckas med något i offensiven innan hade reducerat till 2-1, med 25 minuter kvar att spela.

Kallduschen fick skotskorna att vakna upp och skärpa till sig och med fortsatt press höll man spelet på motståndarnas planhalva och i den 80 minuten kunde de 1458 på läktarna jubla igen när Suzanne Grant nickade in 3-1 som också blev slutsiffrorna.

Förbundskapten Anna Signuel kommenterar:
- Vi gjorde en strålande match och skapade otroligt mycket. Är det något vi måste förbättra så är det effektiviteten i avsluten, vi behöver för många chanser för att göra mål. Härligt att se att vi har fått fram
så många talangfulla spelare som bara kommer att bli bättre med tiden. Danmark är förstås svåraste motståndarna även om dom tappade poäng mot Bulgarien sist, säger Anna.
Publicerad 2009-10-30 kl 13:09