Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Ännu en målvakt axelopererad

Jessica Lundberg är den senaste målvakten på elitnivå som tvingats till operation av sin ena axel. Hon kommer inte att kunna spela för Umeå Södra i Norrettan under det närmaste halvåret.

- Det ställer givetvis till problem för oss men mest synd är det om Jessica, säger Umeå Södras tränare Torbjörn Nordström.
Jessica fick stå i skuggan för Finlands landslagsmålvakt Minna Merilouto förra säsongen när Umeå Södra spelade i Damallsvenskan. Minna återfinns i år i Hammarby och Jessica var given förstamålvakt tills för en vecka sedan när hon blev opererad. Ingreppet blev större än man hade räknat med.

Sunnanå SKs målvakt Åsa Berglund blev också opererad i sin axel för en tid sedan och får även hon bereda sig på flera månaders konvelecens. Men Sunnanå hann skaffa sig en meriterad ersättare i den brasilianska landslagsmålvakten Barbara.

- Vi har två duktiga juniormålvakter i Amanda Janzén och Josefine Sandström men över 22 omgångar tycker jag det blir ett för stort ansvar att lägga på dem att stå i mål i Norrettan, säger Torbjörn Nordström.
Möjligen blir f d Sunnanå-målvakten Sara Lindblom förstavalet. Hon spelade inte i fjol efter en läkt knäskada men tränar nu med Umeå Södra.

För fem år sedan tvingades Kopparbergs/Göteborgs dåvarande målvakt Camilla Samuelsson till ett längre uppehåll efter sin axeloperation. Under tiden kom USAs blivande landslagsmålvakt Hope Solo till Göteborg.

För en vecka sedan gjorde LdB FCs mittfältare Frida Nordin come-back efter ett halvårslångt uppehåll som följde på hennes axeloperation.

Publicerad 2009-03-27 kl 13:45
Annons
Annons
Annons