Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

Ännu oklarheter om Brasilien-matchen

Idag är det precis två månader tills Sverige ska möta Brasiliens damlandslag på nya Gamla Ullevi i Göteborg men ännu återstår frågetecken om arrangemanget.

Litet anmärkningsvärt är det att inte allt finns på plats inför ett så stort evenemang som invigning av den nya arenan.
- Jag kan hålla med om det. Vi har dock inte fått på papper att Brasilien verkligen kommer men jag utgår ifrån att det bara är en formalitet efter de positiva kontakter vi haft med det brasilianska fotbollsförbundet, säger Jörgen Larsson i Svenska FFs evenemangsgrupp till damfotboll.com.
- Brasilien spelar nämligen landskamp i Tyskland den 22 april och reser knappast till Europa för bara en match. På förbundets hemsida har vi än så länge annonserat att det blir träningslandskamp lördagen den den 25 april. Det är den dagen som gäller oavsett motstånd.

Det blir pampig invigning av arenan och enligt uppgift ska det finnas önskemål om att flytta matchen till söndagen istället.
Göteborgs Fotbollförbund har gjort lördagen spelfri för alla dam- och flicklag i regionen för att försäkra sig om att dessa spelare kan bidra till en festlig publikram. En ändring av matchdag skulle ge ett bortfall på några tusen åskådare som själva ska spela seriematcher.
- Vi har lokalt bara jobbat efter att den 25 april är dagen som gäller. I övrigt är det Svenska FF som äger matchen, säger Christer Pettersson i Göteborgs FF.

Publicerad 2009-02-25 kl 14:09