Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Ännu oklart med Umeå IKs Rysslands-resa

Umeå IK får en hektisk upptakt på tävlingssäsongen. Träningslägret i Turkiet avslutas på lördag och på söndag tar man emot Linköpings FC på hemmaplan i Supercupen.

Bortamatchen i UEFA Women´s Cup den 29 mars har ställt till det för UIK. Zvezda 2005 kunde inte ordna hemmaplan för sin match i staden Kazan utan föreslåg en annan i Nalchik. Det godkändes inte av UEFA.
- Nu står det mellan Moskva, S:t Petersburg och åter Kazan men på en mindre stadion med konstgräsplan som dock först måste godkännas av UEFA, berättar UIKs klubbdirektör Britta Åkerlund för damfotboll.com.
- Vi föreslog själva Istanbul eftersom vårt resa till Kazan mellanlandar där. UEFA har lovat oss besked senast under tisdagen. Det handlar för vår del om av- och ombokningar av flygbiljetter, men vi ska inte drabbas av merkostnader.

Ni har fått flytta premiärmatchen i Damallsvenskan hemma mot KIF Örebro?
- Ja, vi är tacksamma för att de vill komma till Umeå tidigare så att vi slipper klämma in den matchen mellan de båda mot Zvezda 2005 som kommer den 5 april.

Damallsvenskans första match i år blir alltså redan onsdagen den 25 mars kl 19.00 på Gammliavallen.
- Det kommer nog att kännas som ett after-ski-evenemang med så mycket snö som fortfarande ligger runt plan, säger Britta Åkerlund.

Publicerad 2009-03-16 kl 17:00
Annons
Annons
Annons