Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Äntligen klart, Brasilien kommer

Det är nu klart att Sveriges och Brasiliens damlandslag kommer att mötas vid den officiella invigningen av Gamla Ullevi lördagen den 25 april.

Det beräftar Svenska Fotbollförbundet.
Gamla Ullevi blir som tidigare meddelats
officiell nationalarena för damlandslaget.
– Det är en nationell angelägenhet och det är fantastiskt roligt att det har gått i lås här i Göteborg. Nationalarenan är otroligt viktig för staden. Det är i damfotbollen vi har potentialen och tillväxtmöjligheterna, säger Leif Nilsson, VD på Göteborg & Co.
Avspark sker kl. 18.00, men invigningen startar redan ett par timmar innan med öppet hus, spelarmöten och artistframträdanden.
– Det blir en sprakande fest för hela familjen och vi hoppas att Brasilien kommer hit med sin bästa laguppställning. Extra roligt är det naturligtvis om de får med sig Marta, säger Svante Hjertén, evenemangschef på Göteborg & Co.
Svenska Fotbollförbundet är väldigt stolta över utvecklingen.
– Vi skriver historia den 25 april eftersom det är första gången vårt duktiga damlandslag får en arena de kan kalla sin egen Nationalarena samtidigt som nya arenan officiellt invigs. Att vi kan bjuda på en så bra fotbollsmatch bör också kunna locka många göteborgare att komma dit, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell.

Publicerad 2009-03-10 kl 15:45
Annons
Annons
Annons