Äntligen mål igen för "Naza"

Dam

Efter Hammarbys 4-1-vinst över Stattena råder det knappast tvivel om att Stockholms-laget inte har något med bottenstriden i Damallsvenskan att göra.

Skillnaden lagen emellan var alltför tydligt.
I Hammarby började Johanna Andersson på bänken, på hennes centrala forwardsposition spelade Nazanin Vaseghpanah som hade flyttats upp från mittfältet. Hammarby tog initiativet direkt och Maria Edman i Stattena-målet fick rädda ett skott av Matilda Agné till hörna. Det dröjde dock till matchminut 17 och det behövdes en jättemiss av den annars så säkra Maria Edman för att Hammarby skulle kunna ta ledningen. Maria försökte spela bollen till en medspelare och Nazanin Vaseghpanah rusade fram, förbi Stattena-målvakten och rullade in bollen till 1-0 och stort jubel speciellt hos målskytten som gjorde sitt första mål i Damallsvensdkan sedan den 7 september 2008 då hon nätade två gånger mot Umeå Södra.

Stattena kämpade bra, kunde dock inte skapa några målchanser. Hammarbys försvar med lagkapten Karin Lissel stod för det mesta säkert och var på sin vakt. 1-0 i halvtid var klart i underkant.

I andra halvlek tog det bara sex minuter innan Nazanin Vaseghanah för andra gången skrev in sig i målprotokollet med 2-0. Först träffade Kicki Bengtsson stolpen, bara några sekunder därefter hittade Anna Lindblom "Naza“ i djupled och matchen verkade punkterad. Hammarby var överlägset i alla lagdelar.

En frispark för Stattena i den 73:e minuten träffade ribban, Hammarby fick inte bort bollen och efter en passning av Maja Binkowsky prickade Jessica Julin in 2-1. Skulle Stattena hitta in i matchen?
Det tog inte ens en minut innan ordningen var återställd. Johanna Andersson som hade kommit in för Matilda Agné och nu spelade centralt fick ett friläge och gjorde sin andra mål för säsongen. 3-1 en kvart före slutet och matchen var avgjort.
Lisa Björkvik byttes in för matchens bästa spelare, Leena Puranen som sprang ofantligt mycket och hotade alltjämt på kanterna. I slutminuten fick Hammarbys Lena Andersson läget för att göra 4-1 för hemmalaget, en efterlängtad seger för de grönvita som får möta Piteå borta nästa vecka.
Efter dagens förlust har Stattena släppt in 35 baklängesmål och ska härnäst möta Umeå IK borta. Åtta omgångar har spelats i Damallsvenskan och förutom Stattena är det troligtvis bara Piteå och Kristianstad bottenstriden kommer att stå emellan.

Text: Rainer Fussgänger
Publicerad 2009-05-24 kl 20:54