Äntligen poäng för Djurgården

Dam

Det fattades bara att spelarbussen krockade i Örebro. Djurgården har haft en minst sagt motig vår i Damallsvenskan men det blev en poäng med hem - i en annan buss - från Behrn Arena.

KIF Örebro tog ledningen med 2-0 till råga på allt med hjälp av ett självmål. Victoria Svensson och Linda Fagerström hade ändå var sin bra chans i första halvlek.
Olina Vidarsdottir nickade in 1-0 efter Edda Gardarsdottirs hörna en kvart in i matchen. Det var just på hörnor och frisparkar KIF Örebro skapade sina målchanser. Djurgården spelade sig till sina och de var fler.

En kvart in på andra halvlek ökade Djurgården på KIF Örebros ledning med ett självmål. Ingrid Ericson-Jogsten slog ett inlägg som styrdes i egen kasse av Djurgårdens Ann-Marie Norlin. KIF Örebro hade inte varit i närheten av ett eget avslut.

- Efter det målet ändrade vi vårt spel till 3-5-2, berättar Djurgårdens tränare Anders Johansson.

KIF Örebro bjöd generöst tillbaka när Marie Hammarströms nick blev en lobb över hennes syster Kristin i målet. Det var Djurgårdens första mål på de tre senaste matcherna.
- Andra halvlek äger vi, säger Anders Johansson.
- Efter 2-2-målet blev det dock mest ställningskrig resten av tiden.
Det återstod 10 minuter när Djurgårdens mittback Gudrun Gunnarsdottir efter en frispark sköt kvitteringen.
Marijke Callebaut och Alexandra Höglund (inbytt) var två av Djurgårdens mest framträdande spelare.
Publicerad 2009-05-24 kl 21:36