Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Året då allt vände för Ida Brännström

I slutet av 2008 var Ida Brännström en skadedrabbad spelare i nedflyttningsklara Bälinge. Vändningen blev ett samtal från Östergötland.

Efter en lyckad vårsäsong med farmarlaget blev hon allsvensk spelare igen och kunde lyfta pokalen med sina lagkamrater i Linköpings FC.

- Jag har varit med om båda sidor inom fotbollen, säger Ida Brännström till damfotboll.com.
Redan för några år sedan var 21-åringen aktuell för en storklubb. Provträning i Malmö fick dock inte henne att lämna moderklubben i Sundsvall före studenten. I egen takt har hon nu nått framgången. Den lugna uppstart hon fick i Linköping är en del av förklaringen. Med sin kraftfulla spelstil kunde Ida dominera i Söderettan där hon blev en nyckelspelare för BK Kenty.
- Jag fick mycket speltid i där men jag flyttade förstås till Linköping i hopp om att bli LFC-spelare, säger Ida.

Med tio mål i division ett var hon redo för debuten i Linköpings FCs förstauppställning. Lagom till Champions League-kvalet i somras hade hon också nått formen och direkt visade hon sin målfarlighet med sammanlagt nio fullträffar på tre matcher. Därefter var A-lagsplatsen given och Ida fick spela kontinuerligt i Damallsvenskan under hösten.
Stark på huvudet har hon alltid varit men tiden i Linköping har vässat andra kvalitéer.
- Det handlar mycket om att anpassa sig till tempot, att behärska sig och göra saker i högre fart. Vi har nött mycket avslut och boxspel under säsongen, berättar Ida.

Nytt kontrakt
Med SM-guldet i hamn var steget till att teckna nytt kontrakt med LFC inte långt. Utvecklingsmöjligheterna i laget var en god anledning till att stanna men det fanns också andra orsaker.
- Jag trivs jättebra i stan och tycker att klubben arbetar seriöst i sin satsning. Sen läser jag affärsjuridik så därför kändes det viktigt att bli kvar ett tag, säger Ida som skrivit på ytterligare år.

Tillbaka i blågula tröjan
Under tiden i moderklubben Sundsvalls DFF var Ida närmast bofast i ungdomslandslagen men uppdragen i den blågula tröjan har blivit färre sedan dess. I slutet av årets säsong återtog hon dock en plats då i Malin Anderssons D23-landslag.
- Jättekul, det blev som en bonus även om jag var reserv.
Och ditt mål är damlandslagsplats?
- Givetvis har man alltid det målet men det är tuff konkurrens. Det är i alla fall kul att se att fler och fler från U23-landslaget flyttas upp.

Säkert är i alla fall att Ida Brännström har alla möjligheter att bli en tongivande spelare i sitt klubblag framöver.

- Vi slutade inte spela förrän mitten av november så just nu kör vi på egen hand, säger Ida.

Publicerad 2009-12-25 kl 11:28
Annons
Annons
Annons