Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Årets 100 %-iga match för Sunnanå

Sunnanås tränare Janne Hallberg tvekar inte om vilken som var årets match.

- Vi tog poäng mot samtliga topplag och gjorde vår bästa match mot LdB FC i Malmö när vi vann med 4-0.Det var en sagolikt genomförd match där allting klaffade till 100 %.

Vad säger du om säsongen 2009?
- Vi hade en tunn trupp men eftersom vi i stort sett lyckades vara skadefria så klarade vi oss bra ändå. Vi hade ambitionen att utmana topplagen, vara en överraskning. Det tycker jag vi har lyckats med ganska bra.

Malmö-matchen gav Sunannå en extra kick.
- Det är sådana matcher som ger oss tilltro till oss själva att fortsätta utvecka vårt eget spel, understryker Janne.
- Vi har också haft och har en fantastisk målvakt i Barbara som bara är bara 21 år. Hon har gett oss trygghet i försvaret och är en enorm tillgång för oss.

Detaljen Sunnanå behöver förbättra är spelförandet.
- Det är flera matcher där vi haft bollinnehav större delen av speltiden men ändå inte lyckats skapa några vassa målchanser. Vi behöver lära oss att hålla bollen högre upp i banan för att kunna utnyttja spelövertaget och utnyttja målchanserna mer effektivt.

Var har Sunnanå för målsättning för 2010?
- Vi har inte hunnit sätta upp någon tillsammans än. Naturligtvis vill vi vara med och slåss i toppen och för oss är vägen dit viktig. Det innebär bl a att ha en högre och jämnare kvalité på träningarna.

Hur påverkar det att Hanna Marklund slutar?
- Naturligtvis märks det att en spelare som varit så dominant i backlinjen försvinner. Men Hanna kommer att fortsätta träna med oss när hon kan, backa upp och stötta våra spelare. Det innebär, hoppas jag, att våra andra spelare växer och tar på sig större ansvar. En som jag tror på mycket är backen Emelie Lövgren, nyförvärv från Piteå.

Vad säger du om att Sverige tappar många spelare till USA?
- Det är bara att acceptera utvecklingen. Nackdelen för dessa spelare är den korta säsongen och att de behöver hitta en klubb att spela i på hösten. Det är inte alltid så lätt för spelarna att komma in mitt i vår säsong och göra bra ifrån sig.

Sunnanå har fått några nyförvärv till 2010, är ni nöjda eller kommer ni att värva ytterligare spelare?
- Det behövs ytterligare en eller ett par, så jag hoppas det blir klart med någon mer under januari.

På frågan om Umeå´s dominans inom damfotbollen så tror Janne att den tiden är förbi när ett lag är så överlägset. - Serien kommer nog att bli jämnare och jämnare avslutar han.

Publicerad 2009-12-30 kl 21:09
Annons
Annons
Annons