Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Asllani redo för Arsenal: Inte en massa 30-åringar

Kyla, konstgräs och unga, respektlösa spelare. Det är vad som väntar Arsenal i Champions league-returen mot Linköping.
-Vi går för seger, säger anfallsstjärnan Kosovare Asllani.

Linköping spelade 1-1 i London för en knapp vecka sedan. Men någon tokdefensiv tänker inte LFC bjuda på i returmötet i kvartsfinalen, som spelas på Kopparvallen i Åtvidaberg på onsdagen.

-Vi spelar aldrig på resultat utan kommer att gå för vinst. Vårt lag är inte så rutinerat med en massa 30-åringar som kan backa hem och köra defensivt. Vi har ett ungt, hungrigt lag som smäller på i närkamperna och ska visa att även om vi är ett ungt lag så vill vi vinna den här matchen.

Unga och hungriga

Arsenal har fyra spelare som fyllt 30 och en medelålder på 25, Linköping har en 30-åring och medelåldern ligger på 23. Detta om man räknar på startelvorna i förra matchen.
-De har många väldigt individuellt skickliga spelare, många världsklasspelare med rutin. Vi hade flera spelare (två) som inte hade spelat Champions league alls innan matchen förra veckan, säger Asllani.
-Men vi har ett ungt och hungrigt lag, de kommer till vår hemmaplan och vi måste visa att de inte kan komma och jogga hem en seger. Men det blir tufft. Vi kan inte ha en svacka på fem minuter för då kommer vi att få mål i baken. Men står vi upp i varenda närkamp kommer de att få det jäkligt tufft.

Redo för spel

Landslagsanfallaren tror att svensk marskyla och konstgräs också är en fördel för LFC.
-Det är inte de vana vid, men det är vi, vi tränar på konstgräs varje dag.
21-åringen åkte på en lårskada under landslagsturnén i Kina i januari och har inte spelat en hel match sedan dess. Hon var inte med mot Arsenal i torsdags, men är redo för spel i returen.
-Nu känns det bra, jag har börjat gå för fullt på träning och utgår från att jag spelar en del i morgon. Men jag är nog inte en 90-minutersspelare ännu.

TT

Publicerad 2011-03-22 kl 15:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons