Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Åtta nya tränare i Damallsvenskan

Sannolikt tillkommer ytterligare några spelare i Damallsvenskans spelartrupper. Men de är ändå väldigt många vid en snabbtitt.

Inte mindre än åtta av huvudtränarna är nya på sina poster.
Damfotboll.com har summerat spelarövergångarna så här långt.
Samtliga i redovisningen har minst div 1-erfarenhet.
AIK har sju nya namn och har tappar tre. Patric Jildefalk rycker upp från assisterande till huvudtränare och är en av de åtta nya på den posten i Damallsvenskan.

Hammarbys assisterande tränare i fjol Daniel Kalles-Pettersson är också ny huvudtränare.
Sex nya spelare och fyra har lämnat.

Djurgården har fem nya spelare och har tappat lika många. Djurgården har en av de minsta spelartrupperna.

KIF Örebro har också fem nya spelare och har tappat lika många.

Kopparbergs/Göteborg har fyra nya spelare och har tappat inte mindre än åtta till andra klubbar, en medveten reducering av en stor spelartrupp till 17.

LdB FC har fem nya spelare samt två internrekryterade som flyttats upp i A-truppen. Sju spelare har antingen slutat eller gått till andra klubbar.

Linköpings FC har sex nya spelare och har tappat lika många. Ny tränare är Magnus Wikman, senast Sirius men tidigare även Bälinge IF.

Kristianstads DFF har fyra nya spelare men har tappat inte mindre än tio. Ett par kan förväntas återvända i maj efter att ha spelat på Cypern i vinter. Elisabeth Gunnarsdottir från Island är ny tränare - en av två kvinnliga i Damallsvenskan.

Stattena IF har den andra kvinnliga tränaren, Marianne Miettinen från Finland som också är ny. Inför come-backen i Damallsvenskan har Helsingborgs-laget förstärkt med fyra nya spelare men tappat två som slutar.

Piteå IF har sju nyförvärv vararv tre från Kanada inför sin första säsong i Damallsvenskan. Ingen (!) har lämnat. Ny tränare efter Håkan Norberg som blivit sportchef efter att ha fört upp laget är Peter Grundström från Norrbottens Fotbollförbund.

Sunnanå SK har fyra nyförvärv om man även räknar Hanna Marklunds come-back och har tappat fem. Ny tränare är Jan Hallberg.

Umeå IK
Endast ett nyförvärv utifrån däremot tre internrekryterade spelare som flyttats upp från träningsgruppen. Ny tränare är Mika Sankala från Sundsvall. Fyra spelare har lämnat.

Publicerad 2009-01-30 kl 15:36
Annons
Annons
Annons