Bälinge utspelat av LdB FC i Malmö

Dam

- Andra halvlek var under all kritik från vår sida, sade Bälinge IFs tränare Ali Amini efter 4-0-förlusten mot LdB FC. Men det tog litet tid innan LdB kommit tillrätta med Bälinges sätt att spela.

.
- Jag hade väntat mig mera spring i benen eftersom vi haft ett långt uppehåll, sade LdB FCs tränare Jörgen Petersson.
Det blev stora ytor på mitten innan Therese Sjögran gjorde första målet.
- Det påminde litet om Sveriges spel mot Italien när man inte är vana att föra en match.

Ali Amini hade räknat ut det så här för Bälinge:
- Vi fick LdB dit vi ville men när vi förlorade bollen centralt kostade det för mycket energi att ställa om till försvar. Jag kände ändå att vi hade bra kontroll i början av matchen. Sedan tycker jag LdBs första mål är turligt.

Bälinge var nära att chocka hemmalaget när Emma Lindqvists frispark från kanten studsade förrädiskt framför målvakt Stéphanie Öhrström och bollen så när hittat fram till Lina Andersson en meter framför mållinjen.

Förspelet till LdBs 1-0 var en hörna. Bollen kom ut till Emma Wilhelmsson. Hon spelade ut den direkt till Therese som lagt hörnan. Therese drog till direkt, fick en ovanligt hög lyra som dök mot bortre krysset. Bälinges målvakt Veronika Svensson hade solen precis i ansiktet under bollbanan och bländades.
Ett par minuter före halvtid öppnade Therese Sjögrans lyra mot bortre stolpen för 2-0. Där dök Frida Nordin upp och nickade in bollen.

Bara några minuter efter halvtidsvilan blev det 3-0. Åter kom LdB FC fram genom Bälinges högerförsvar. Backen Lina Nilsson spelade in längs marken till Frida Nordin som på nytt mötte vid bortre stolpen och denna gång bredsidade in bollen.
Therese Lundin byttes in istället för Pavlina Scasna (som planerat) i början av andra halvlek. Mitt emellan två uppvaktande Bälinge-försvarare som följde med henne i löpningen lyckades Therese få foten på bollen och ställa Veronika Svensson i Bälinges mål. Frida Lundin, tvåmålsskytten passade. Det handlade mycket om Frida och Therese. LdBs bakre linjer förmådde Bälinge inte ställa på några prov.
Framåt vara Sara Storch på vänsterkanten nästa ensam i Bälinge att ta initiativ och utmana.

Publicerad 2008-05-12 kl 00:51