Bente Nordby mästare på läktaren

Dam

Olympique Lyonnaise säkrade för andra året i rad ligasegern i Frankrike genom att spela 1-1 borta mot Juvisy.

Djurgårdens förra målvakt Bente Nordby fick tyvärr se matchen från läktaren eftersom hon är skadad men där hade hon sällskap av Frankrikes förbundskapten Bruno Bini och borgmästaren i Juvisy, som är en förstad till Paris. Den andra ex-djurgårdaren Dorte Dalum Jensen var emellertid med i startelvan.

Juvisy tog ledningen fem minuter före paus genom Amelie Coquet trots trots att gästerna fört spelet i första halvlek.
Olympique Lyonnaise behövde bara poäng för att säkra segern och man kan tala om franska nerver i dubbel bemärkelser för att Umeå IKs semifinalmotståndare i UEFA Women´s Cup inte lyckades kvittera förrän 8 minuter före slutet av ordinarie matchtid genom Hoda Lataff.

Olympique Lyonnais återvänder till Paris den 3 juni för att spela cupfinal på självaste Stade de France mot Paris Saint Germains.

Publicerad 2008-05-12 kl 14:18