Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Blatter: "Är damfotbollens gudfader"

Foto: Scanpix

Sepp Blatter har tidigare tagit fram förslaget på att kvinnliga fotbollsspelare ska börja använda mer åtsittande shorts. Idag beskrev han sig själv som damfotbollens beskyddande.
– Jag betraktar mig själv som något av en gudfader för damfotbollen, säger han till BBC.

FIFA:s nuvarande president Sepp Blatter har tidigare lagt fram förslag om att damfotbollspelare borde spela med mer åtsittande shorts. Inför valet den 29 maj där Internationella fotbollsförbundet Fifa ska till att välja sin nya ordförande, vill Blatter ändå belysa sin goda relation med damfotbollen.

Med VM i Kanada runt hörnet säger sig nuvarande Fifa-basen Sepp Blatter, som ställer upp för omval, vara damfotbollens beskyddare.

- Jag betraktar mig själv som något av en gudfader för damfotbollens organisation inom Fifa, säger den 79-åriga schweizaren i en radiointervju med BBC.

Blatter, generalsekreterare i Fifa när dam-VM spelades för första gången 1991, tror att VM i Kanada med 24 lag mot tidigare 16 kan ge damfotbollen ett kommersiellt genombrott — men enligt Fifa-ordföranden hänger mycket på de inkvalade lagen.

- Damfotbollen måste marknadsföra sig själv. Det är en produkt och produkten måste ha kvalitet. Det är upp till damerna i VM att visa att det är ett fantastiskt evenemang. Jag är säker på att 24 lag är rätt antal men det måste bekräftas av kvaliteten på de deltagande lagen, säger han.

Publicerad 2015-05-07 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons