Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Boquete önskar att CL-segern var Tyresös

Förra året förlorade hon finalen med Tyresö.
Nu fick Verónica Boquete äntligen lyfta Champions League-bucklan efter att Frankfurt slagit PSG med 2—1, men önskar att det var hennes tidigare lag som stått på podiet.
- Det laget förtjänade att bli mästare, säger hon.

Det var fysiken som till slut hjälpte Frankfurt att slå Paris Saint-Germain, men Boquete fick ändå kämpa med att hålla upp den tunga pokalen efter segern.

- Jag är så lycklig. Det här visar att du måste fortsätta kämpa. Förra året var väldigt tufft. Om någon sagt till mig förra året att jag skulle vara här i Berlin och spela en ny final hade jag inte trott på det, säger "Vero".

Led med Seger
Den spanska landslagsmittfältaren var en av alla stjärnor som värvades till Tyresö ovetande om klubbens ekonomiska läge. När finalens spelades i Lissabon i fjol hade varken hon eller någon annan i Tyresö fått lön på flera månader, och veckor senare var konkursen ett faktum.

- Fotbollen gav mig en andra chans, och den här gången tog jag den.

I Tyresö spelade Boquete tillsammans med Caroline Seger. Och även i segerruset led hon med sin tidigare lagkamrat, som inte fick spela finalen för PSG på grund av avstängning.

- Självklart. Halva jag känner mig ledsen för Caroline, att hon inte kunde spela finalen. Det var så orättvist. Jag visste att det skulle vara bättre för oss, men hon är en av mina bästa vänner och jag hade föredragit att se henne på planen.

"Tyresö var speciellt"
- Jag gav henne en stor kram både före och efter matchen. Vi har pratat mycket de senaste dagarna. Jag var så ledsen när hon fick det gula kortet, så jag hoppas att hon också får en ny chans att vinna den här pokalen.

- Förlusten i den förra finalen finns fortfarande där, den kommer alltid finnas med mig för Tyresö var ett speciellt lag. Jag hoppas att alla mina tidigare Tyresö-kamrater känner att de har en liten del i den här segern.

Publicerad 2015-05-14 kl 22:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons