Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Byttorp förstärker på försvarssidan

Byttorps IF lånar försvararen Elin Dahl-Örn från Kopparbergs/Göteborg FC för resten av säsongen. Hon beräknas bli spelklar för Byttorp till bortamatchen mot Gauthiod den 27 juni.

En förstärkning som Byttorps tränare Anna Stoltze är mycket glad över.
– Elin har ett högre tempo i kroppen och kommer att tillföra det till vårt lag. Hon har rutin trots sin unga ålder efter spel i allsvenskan och division 1.

Under fjolåret gjorde Elin 12 matcher i allsvenskan för Kopparbergs/Göteborg. Till den här säsongen hårdnade dock konkurrensen på försvarssidan då klubben värvade flera etablerade försvarare. Det i kombination med skadeproblem har gjort att det inte blivit några allsvenska minuter 2008, utan endast spel i farmarlaget i division 2. Därför har hon känt att det varit tungt med fotboll under de senaste månaderna.

Fått suget tillbaka
Men så kom då ett samtal från Borås. Det var Anna Stoltze som tog kontakt med Kopparbergs/Göteborg angående ett lån av Elin.
– Först var jag lite skeptisk. Men ju mer jag tänkte på det och att Torbjörn Nilsson tyckte det var en bra idé så kändes det bra.
Det vänder snabbt. Plötsligt är fotboll kul igen.
– Det ska bli jättekul att få spela många matcher igen. Skönt att fotbollssuget är tillbaka, säger Elin.

BIF lånar Elin från Kopparbergs/Göteborg till och med oktober månads utgång. Under den tiden kommer hon att träna med båda lagen men spela i Söderettan för BIF. Men låneavtalet är utformat så att hon även under tiden för utlåning har möjlighet att spela i allsvenskan för Kopparbergs/Göteborg FC.
– Det här är en lösning som är bra både för oss och Elin som spelare, anser Anna Stoltze.

Elin Dahl-Örn beräknas bli spelklar för Byttorps IF under nästa vecka. Hon förväntas debutera i bortamatchen mot Gauthiod den 27 juni.

Text: Ralf Sundhäll

Publicerad 2008-06-19 kl 12:00
Annons
Annons
Annons