Carina Holmberg slog till igen i Sunnanå

Dam

Sunnanå vann över Kristianstads DFF med 2-1 (1-0). - Och jag kan erkänna att vi hade litet tur, säger Sunnanås tränare Janne Hallberg.

Av skottstatistiken framgår tydligt att Kristianstad avlossade flest även om många gick utanför mål.

Sunnanås Carina Holmberg har fått en önskestart på säsongen. Hon kom från Bälinge 2005. Som mest har hon gjort tre mål per säsong. 1-0-målet mot Kristianstad, ett skott avlossat en bra bit utanför straffområdet, tangerade rekordet. I torsdags gjorde hon tre mål i Svenska cupen mot Morön.

Emma Sjödahl gjorde lika många för Kristianstad i S Sandby. Hon startade på bänken men efter sex minuter på plan reducerade hon för Kristianstad till 2-1.
Fram till dess var Sofie Anderssons ribbträff i första halvlek skånskornas bästa chans.

Fem minuter in på andra halvlek tappade en försvarare bollen till Kathryn Gill som tog vara på den chansen och gjorde 2-0.
- Välunnat, för Kathryn grämde sig nog för det missade friläget i första halvlek, säger Janne Hallberg.
Linda Fransson hade också ett friläge mot Kristianstad-målvakten Brett Maron som räddade.
- Kristianstads mittfält var litet bättre än vårt som inte klarade ut sin defensiva roll men backlinjen var som vanligt stabil, säger Janne Hallberg.
Publicerad 2009-05-24 kl 20:18