Caroline Seger slog till direkt

Dam

När Caroline Seger gjorde 2-1 för Linköping mot Stattena i våras såg det ut som ett segermål i dubbel bemärkelse. I onsdagkvällens retur på Olympia slog Caroline till direkt.

Det hade inte gått en minut när bollen låg i Stattena-målet första gången. Caroline klippte till på ett tillslag när inlägget kom från Jessica Landström.
I Linköpings-matchen hann Stattena kvittera till 2-2 på tilläggstid och ta en poäng. Det var man inte i närheten av när man återvände till Olympias stora plan.
Som vanligt höll Stattena jämna steg mot starkare motståndare hela första halvlek.
Det dröjde en kvart in på andra halvlek innan Kosovare Asllani ökade på en av flera bra chanser hon hade. Tilda Heimersson slog inlägget.
0-3 nickade Jessica Landström in.
När tre minuter återstod straffade Hanna Pettersson Linköpings-målvakten Sofia Lundgren som försökte sig på en dribbling men tappade bollen. Det betydde att slutresultatet skrevs till 1-3.

En anmärkningsvärd notering: Inte mindre än 15 gånger blev Linköpings-anfallare avblåsta för offside.
Skicklig av Stattena-försvaret eller motsatt av Linköping?
- Det var ingen höjdarmatch från vår sida men vi vann den och det var viktigt, säger LFCs tränare Magnus Wikman, som ligger lågt i betygsättningen av sina spelare. Undantaget mittbacken Charlotte Rohlin.
Publicerad 2009-07-08 kl 22:00