Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

CL kan bli en förlustaffär - Rosengård tvingas förlita sig på bidrag

MFF:s Champions League-avancemang ger ett pengaregn över klubben. För FC Rosengård är verkligheten en annan - Champions League-spelet kan bli en förlustaffär.

Malmö FF kan räkna med att få in minst 200 miljoner kronor på sitt Champions League-spel, men de ekonomiska villkoren för damernas Champions League ser annorlunda ut. När FC Rosengård åker till Ryssland för att möta Ryazan tvingas man förlita sig på bidrag från Malmö stad. I annat fall skulle CL-spelet bli en förlustaffär.

Nu går klubben och kommunen ihop och skriver till det europeiska fotbollsförbundet Uefa om ojämlika villkor för herr- och damfotboll, rapporterar P4 Malmöhus.

Karen Espelund, enda kvinnan i Uefa:s styrelse och ordförande för Uefa:s damkommitté, anser dock att Uefa har utvecklat arbetet för damfotboll.

- Uefa satsar 22 miljoner euro för att utveckla strategiplaner för damfotbollen i alla 54 medlemsländerna och Sverige får resurser för det. Det ser jag som en ansenlig insats. Och det tar ju inte slut med det, det här är ju under utveckling, säger hon till radion.

Publicerad 2014-10-03 kl 07:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons