Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Cristiane kan vara förlorad för Linköping

Brasiliens Cristiane gör succé i OS. I Linköping ser stjärnanfallaren däremot inte ut att bli kvar.
-Men syns hennes ansikte mycket i tv kanske fler vill satsa, säger klubbordförande Christer Mård, som fortfarande har hoppet kvar.
Linköping satsade stort inför årets upplaga av damallsvenskan. Men de brasilianska landslagsspelarna Cristiane och Daniela - som har hjälpt östgötarna till guldläge inför höststarten - skrev bara på så kallade artistkontrakt.
Till en början trodde man inte att någon av dem skulle bli kvar efter OS, men för två veckor sedan stod det klart att mittfältaren Daniela stannar.
Med Cristiane är däremot ingenting klart.
-Rent krasst handlade det om pengar. Vi var tvungna att prioritera, säger Mård, som i tisdags fick se Cristiane glänsa med tre mål inom loppet av en kvart mot Nigeria.
TT: Ångrar ni valet i dag?
-Det handlar inte om vem som är bäst utan vad som är bäst för Linköping. Vi tyckte det var viktigare att säkerställa mittfältsplatsen. I anfallet har vi flera alternativ.
-Sen har Cristiane inte heller inte fått ut samma kapacitet här som hon får i det brasilianska landslaget.
Tränaren Daniel Pettersson håller med:
-Det handlar kanske mest om språk. Hon talar ju ingen engelska. Och Cristiane och Jessica Landström har haft svårt att hitta varandra. I landslaget spelar hon ju ihop med Marta (Umeå IK) och gör det fantastiskt bra.
-Men även Daniela har varit otroligt bra och som tränare är det klart att jag skulle vilja behålla båda.
På fredagen spelar Brasilien OS-kvartsfinal mot Norge. Men för den som vill se Cristiane spela mot Marta, i stället för med henne, behöver det inte vara helt kört.
Linköping hoppas fortfarande på att 23-åringen, som förra året utsågs till tredje bästa fotbollsspelare i världen, ska kunna representera klubben i höst.
-Men frågar du mig i dag finns inte de pengarna, säger Mård.

TT

Publicerad 2008-08-14 kl 16:33
Annons
Annons
Annons