Cristianes första Linköpings-mål

Dam

Linköpings FC fick nöja sig med 2-1-seger över Hammarby som nu parkerar på jumboplatsen i Damallsvenskan. Det var dock en förlust med flaggan i topp.

- Hammarby lyckades neutralisera vårt spel, erkänner LFCs tränare Daniel Pettersson.
Efter knappt en halvtimmes spel gjorde dock Josefine Öqvist 1-0 med ett skott stolpe in.

Först i mitten av andra halvlek ökade Cristiane till 2-0 efter en vacker nickskarv från Jessica Landström. Det var Cristianes första mål för Linköping.

Kicki Bengtsson var tillbaka i Hammarby efter sin skada. Det blev för övrigt många avbrott i matchen för att ta hand om skadade spelare.
Två backar framhåller Daniel Pettersson särskilt i LFC, Marie-Louise Skålberg och Maja Krantz.

Nazanin Vaseghpanah reducerade för Hammarby när fem minuter återstod och när Hammarby satsade allt framåt var det inte långt ifrån att det även blivit kvittering.

- Det blev onödigt spännande, erkänner Daniel Pettersson.