Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Dahlkvist har ont - men vet inte varför

Foto: Scanpix

Lisa Dahlkvist springer med en smärta som känns som en kniv in i höften. Vad som är fel? Det vet ingen - eftersom det varit påsk.
- Vi har inte kunnat göra MR (magnetkameraundersökning) än, säger hon.

Flera spelare kom till den pågående landslagssamlingen skadade, med både klubbarnas och landslagsledningens goda minne.

Anledningen: De vill med hjälp av landslagets medicinska personal kunna göra en ordentlig utvärdering av läget. Dels för att hjälpa spelarna, och dels för att inte behöva chansa och råka ta med skadade spelare i VM-truppen som tas ut 11 maj.

Hjohlman tränade

Men för Lisa Dahlkvist har diagnosen uteblivit. Först på tisdagen får hon reda på vad som är fel i höften, då hon inte fått tid för att undersökas med magnetkamera förrän då.

- Det är på grund av påsken. Och så har de mycket bättre kontakter i Stockholm också, säger Dahlkvist, som löptränade vid sidan om när landslaget tränade i Stockholm på annandagen, dagen efter förlustmatchen mot Schweiz i Eskilstuna.

Även Jessica Samuelsson körde löpning i stället för fotbollsträning. Jenny Hjohlman däremot deltog i fotbollsövningarna för första gången den här landslagssamlingen.

"Vill visa upp sig"

Lisa Dahlkvist har varit ett stående inslag i landslaget under flera års tid och har gjort 95 A-landskamper. Men mittfältaren, som inför den här säsongen flyttat hem till Kif Örebro, har fått sparsamt med speltid det senaste året.

- Man vill ju vara med och kunna visa upp sig på lägret och få en bra känsla. Men samtidigt så är det inte mycket man kan göra åt det. Det är bara att försöka bidra utanför planen, på möten och så. Visa att man är med trots att man inte är med på planen.

Hur pass säker känner du dig på en VM-plats?

- Det är klart att man känner sig osäker nu när man har en skada. Men skulle man vara frisk så hoppas man ju att man har en plats.

Publicerad 2015-04-06 kl 17:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons