DAM: Djurgården slog Göteborg

Dam

En misstänkt felträff och ett drömmål av Sara Thunebro avgjorde lördagens match mellan Göteborg och Djurgården i damallsvenskan. Bortalaget vann med 4-3 och gick från sjunde till femte plats i tabellen.
Landslagsspelaren Linda Forsberg gav Djurgården ledningen fyra minuter före halvtid, men hemmalaget kvitterade genom Linnea Liljegärd med en minut kvar av den första halvleken. I andra halvlek hann domaren Eva Ödlund bara blåsa igång spelet innan landslagsanfallaren Johanna Almgren sparkade in en målvaktsretur och gav Göteborg ledningen.

Göteborgs nyblivna proffs Lotta Schelin satt på läktaren, men hade behövts på planen. För Djurgården hann både kvittera, ta ledningen och öka på den innan Göteborg reducerade på tilläggstid.

För Djurgårdens landslagsback Sara Thunebro var matchen sällsynt lyckad. Hon spelade på mittfältet i lördagens match och gjorde två mål. Kvitteringen var en felträff, men 3-2-målet var en njutning - ett långskott som skruvade sig upp i krysset bakom Jenny Olsson.