Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Dam-EM 2013 lottas i Kolmårdens Delfinarium

Foto: Scanpix

Damlandslaget, VM 2011.

446 dagar kvar till avspark i Dam-EM 2013 i Sverige är det nu klart var lottningsceremonin kommer att äga rum - i Kolmårdens Delfinarium.

Idag, fredag 20 april, blev  det definitivt beslutat att lottningsceremonin, och alla tillhörande aktiviteter, kommer att äga rum i Norrköping/Kolmården.

-Vi vill erövra ny mark för damfotbollen, både i Sverige och i Europa med EM i Sverige. Vårt övergripande mål med UEFA Dam-EM 2013 är Winning Ground, säger Susanne Erlandsson, ordförande i organisationskommittén.

-Ett sätt att göra det på är att försöka skapa extra uppmärksamhet genom unika evenemang. Ett led i detta är att i samarbete med värdstaden Norrköping förlägga EM-lottningen till Kolmården försöka skapa ett spektakulärt arrangemang som ökar intresset för turneringen.

Lottningsceremonin kommer att ske i Delfinariet i Kolmården och vara en kombination av den formella lottningen och en underhållning i världsklass i sitt slag.

-Vi är stolta över möjligheterna vi får genom att lottningen hamnar i Norrköping/Kolmården, säger Johan Bergerfalk, lokal projektledare för UEFA Dam-EM 2013. Det ger Norrköping stora möjligheter att stärka den lokala idrotten och då särskilt damfotbollen.

Ytterligare en samarbetspartner kring hela upplägget är TV4. Lottningen fredagen den 9 november kommer att äga rum kl. 18.00 och direktsändas av TV4.

-Det blir första gången som en nationell TV-kanal sänder en lottning av ett dammästerskap på prime time, säger Hans Pekkari, sportchef i TV4-gruppen. 

-Vi har ambitionen att fortsätta vara ledande på sändningar av både herr- och damfotboll och är stolta över att inte bara kunna erbjuda direktsändning av EM-lottningen i november i år utan även erbjuda de svenska TV-tittarna en av 2013 års största sporthändelser. TV4-gruppen kommer då att sända samtliga matcher i UEFA Dam-EM 2013.

Publicerad 2012-04-20 kl 15:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons