Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Damallsvenskan utreds av förbundet

Det kan komma att bli en superserie i damfotboll - men beslutet dröjer minst ett år.
Först ska en grupp inom Svenska fotbollförbundet ta ett större grepp om damfotbollsserierna.

Årets damallsvenska avslutas på lördagen. Malmö säkrade guldet för en månad sedan och den enda strid som finns kvar att utkämpa är den mellan Sunnanå och Hammarby om att bli kvar i högsta serien.
Nästa år spelas damallsvenskan som tidigare, men det kan komma att bli förändringar till 2012, både i toppen och längre ner i damernas seriepyramid. Fotbollförbundet ska på representantskapsmötet 11 december presentera en grupp som under ett år ska se över damfotbollens seriesystem.
-Vi vill se över allt på en gång så att vi får en seriepyramid att hänga ihop, säger Susanne Erlandsson, ordförande i Elitföreningen damfotboll och vice ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Linköpings klubbdirektör Anders Mäki har varit drivande i frågan om en superserie - en allsvensk serie med tio lag som krymps ytterligare till en mästerskapsserie senare under säsongen. Detta för att stärka svensk damfotboll.
-2004-2006 var vi bäst i världen. Nu håller vi på att bli omsprungna, sade han till TT i mars.
Förutom en superserie kommer förbundsgruppen bland annat att titta på hur man kan minska antalet division 2-serier, som i dag är nio.

TT

Publicerad 2010-10-15 kl 11:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons