Damlandslaget förlorade igen

Dam

Det blev ny förlust för Sverige i fyrnationsturneringen i Chongqing, Kina.

Det blev förlust för damlandslaget i den sista matchen i fyrnationsturneringen i Chongqing, Kina. Kanada vann med 1-0.

-Kanada var riktigt bra, de var det bästa laget i den här turneringen, säger förbundskaptenen Thomas Dennerby.

Kanada öppnade starkt, spelade aggressivt och med mest energi. Efter en halvtimmes spel gav det resultat. Christine Sinclair gjorde matchens enda mål efter att en utspark från den svenska målvakten Hedvig Lindahl nickades tillbaka in bakom den svenska backlinjen där Sinclair fick fritt fram.

Trots att Kanada förde spelet fick Sverige flera vassa målchanser i första halvlek.

-Linda Forsbergs nick gick två centimeter utanför, säger Dennerby i telefon från Kina.
I andra halvlek spelade Sverige bättre, men fick inga klara målchanser.
-Jag är mycket nöjd med vårt försvarsspel, det har varit bra hela turneringen. Omställningsspelet var också jättefint.

Sverige åker hem från Kina efter att ha slagit OS-mästarinnorna från USA (2-1) och sedan förlorat mot Kina (1-2) och Kanada (0-1).
-Det vi tar med oss från turneringen är värdet av att spela mot bra motstånd. Laget får godkänt. Jag är nöjd med fem halvlekar, den som inte var bra var vår första i dag.
-Vi behöver jobba vidare på passningarna i den sista tredjedelen på planen.