Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EEEE

Damlandslaget slipar EM-formen mot Finland

Nilla Fischer sänkte Finland i Algarve i våras.
Nu hoppas hon att historien upprepar sig.
- Det är alltid bra att gå in i ett mästerskap med bra självförtroende, säger hon.

Malmö-mittfältarens matchavgörande 1-0-mål mot Finland i gruppspelet var en del i den kommande slutsegern i Algarve cup i våras. När Sverige på onsdagen möter Finland i Björneborg är det EM-formen ska slipas.
- Vi ska ha bra fart på bollen, vara noga i passningsspelet så att de får jobba mycket. Vi måste hitta luckor längre upp på planen, deras stryka är inte där bak utan de är bättre när de är rättvända. Det gäller att hela tiden ha mycket fart och spela aggressivt, säger Fischer.

Hon förväntar sig en riktigt tuff match.
- De spelar alltid fysiskt men orkar inte i nittio minuter, sist tog vi över matchen i andra halvlek. Men Finland ger alltid hundra procent.

I den finländska truppen finns hela 13 allsvenska spelare, däribland Djurgårdens snabba forward Linda Sällström, hårt jobbande mittfältaren Jessica Julin i Stattena och AIK-stjärnan Anne Mäkinen.
- De har en väldigt bra startelva men inte så mycket bredd. Individuellt sett tycker jag att vi har bättre spelare, som till exempel "Vickan" (Victoria Sandell Svensson) och Seger (Caroline), säger förbundskapten Thomas Dennerby.

I den här matchen bryr sig dock inte Dennerby sig om spelarna i motståndarlaget, det är de egna som först och främst ska fungera tillsammans.
- Vi har sagt inför Kina och Finland att vi inte ska tänka på taktiska finesser utan lägga allt fokus på vårt eget spel, säger han.

TT

Publicerad 2009-07-21 kl 17:08