POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
12å

Danska Pigeraketten mot nytt rekord

Redan i våras hade fler flickor 6-12 år deltagit i Dansk Boldspil Unions Pigeraketten än under hela fjolåret. Nästan hälften är tjejer som inte tidigare haft kontakt med fotbollen.

Medan medlemstalen i många andra sporter minskar i Danmark upplever fotbollen en riktig boom på flicksidan. Sedan starten 1997 har över 50.000 flickor i åldersgruppen dribblat, spelat, jonglerat och lekt sig genom en tre timmar intensiv värld av fantasi och fotboll längs Mjölkvägen, Mars och Månen.

Över 6.100 tjejer varav 2.450 för första gången har varit med på de ställen där Pigeraketten slagit ner. För fjolåret landade siffran på 6.085 och i år återstår ännu 20 platser att besöka. Drygt hälften av de som varit med anmäler sig till en fotbollsklubb efter att de varit med i Pigeraketten, vilket gör den till en av DBUs stora rekryteringssuccéer.

DBUs fotbollsskolor har ökat antalet flickor med åtta procent och därmed är var femte deltagare en flicka. Samma gäller förbundets Fotbollscamps.
- Vi vilar inte på lagrarna säger DBUs ansvariga Tina Eneström.
- Hela tiden försöker vi både centralt och lokalt att komma med nya initiativ som ska få med fler flickor men också att behålla dem inom fotbollen.

Källa: Dansk Boldspil Unions hemsida.

FOTNOT: 1997 beslöt DBU att göra en kraftinsats för flickfotbollen och utvecklade ett innehåll för projektet Pigeraketten.
Pigeraketten består av 10 "planeter" (stationer) där man ska dribbla, ställa upp, skjuta och ta ner boll. Varje klubb ska ställa upp med 12 medhjälpare.

Publicerad 2008-07-18 kl 17:50

DAM

"Jag har ju fått ta emot mycket genom åren"

Självklarhet för Seger och landslaget att knäböja igen

Visa fler

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto