De vann Champions League - efter 18 straffsparkar

Dam

Det krävdes 18 straffskyttar — inklusive båda målvakterna — för att skilja Lyon och Potsdam åt i Champions league-finalen.

Potsdams 17-åriga målvakt Anna Felicitas Sarholz blev den stora hjälten i dramat.

Lyon hade en ribbträff i första halvlek, efter det att Louisa Nécib så när hittat rätt med en frispark från långt håll. Ett par minuter före slutet träffade Anja Mittag i Potsdam stolpen. Både Lyon och Potsdam brände dessutom ett par jättelägen var.

Det saknades med andra ord inte chanser när Champions league-finalen i fotboll avgjordes. Men det stod 0—0 vid full tid på Getafes hemmaarena i södra Madrid.

I förlängningen var Potsdam det klart bättre laget och kom i attack efter attack mot det allt tröttare Lyonförsvaret. Men tyskorna hade förtvivlat svårt att göra mål och i stället avgjordes finalen på straffar.

Där ordnade Lyon med tre raka träffar ett överläge. Sedan klev Anna Felicitas Sarholz fram, räddade två raka och gav tyskorna chansen igen.

Både Sarholz och målvaktskollegan i Lyon Sarah Bouhaddi hann sätta sina respektive straffar innan Elodie Thomis, som 18:e straffskytt, blev den stora förloraren med sin ribbträff. Det innebar att Potsdam vann matchen med 7—6.

Det var första gången som damernas Champions league (tidigare Womens cup) avgjordes via bara en finalmatch.

Eftersom Umeå åkte ur i semifinalen och Lyons anfallsstjärna Lotta Schelin är skadad blev det franska lagets vänsterback, Amelie Rybäck, enda svenskan på plan.