Debutantens två mål räckte inte för Umeå i Champions League

Dam

Hanna Pettersson fick äntligen debutera i Umeåanfallet och gjorde succé direkt med två mål i Champions league-semifinalen på bortaplan mot Lyon.

De båda fullträffarna höll på att rädda oavgjort och ett riktigt bra resultat inför returen på hemmaplan.

Men med mindre än tio minuter kvar tog Lyon ledningen för tredje gången i matchen och vann mötet med 3—2.

Fransyskorna tog kommandot direkt med ett mål i den tredje minuten. Louisa Nécib gjorde både 1—0 och 2—1 för Lyon, men när Hanna Pettersson nickade in 2—2-målet i 73:e minuten såg UIK ändå ut att kunna ta en poäng.

Då slog brasilianskan Katia, inbytt strax dessförinnan, in 3—2 i den 83:e minuten och gav sig och lagkamraterna, bland dem Lotta Schelin, fördel inför matchen i Umeå den 18 april.