Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Definitivt besked: Sankala slutar i Umeå

Förutom en lång rad av spelare som slutar i Umeå IK blev det på torsdagen klart att även tränare Mika Sankala slutar.

Umeå IK kan idag bekräfta att Mika Sankala slutar som huvudtränare per 31 december 2009. En öppen och bra dialog har under de senaste veckorna förts mellan föreningen och Sankala och båda parter är nu överens om att anställningens avslutas, skriver Umeå IK i ett pressmeddelande.

2009 har varit ett turbulent och omvälvande år för Umeå IK med många förändringar. Tidigare huvudtränare Andrée Jeglertz slutade tvärt och oförberett sitt åtagande i mitten av december 2008 och Mika Sankala kom till laget i slutet av januari. Några stora profiler hade också lämnat truppen och Mika fick omedelbart ta tag i säsongsplanering, träning och matchupplägg. Samtidigt brottades klubben med de ekonomiska problemen som inte kunde lösas förrän i början av oktober.

- Trots de ogynnsamma yttre förutsättningarna har laget ändå nått andraplatsen i Damallsvenskan och därmed kvalificerat sig vidare UEFA Women´s Champions Leuage 2010-2011 samt genom segern igår nått kvartsfinal i årets upplaga av Champions League. En mycket stark prestation av ett lag som av många varit ut- och borträkna. I de framgångarna har Mika Sankala haft stor betydelse, säger UIKs klubbdirektör Britta Åkerlund.

Andra förutsättningar som inte varit optimala är att Mika Sankala pendlat mellan inackorderingslägenheten i Umeå och hemmet i Sundsvall. I en krävande roll som huvudtränare i ett av Europas bästa klubblag har resandet tagit kraft och energi.

- Jag är mycket tacksam och glad över tiden i Umeå IK. Att få jobba i en europeisk toppklubb har varit mycket givande och lärorikt. Trots all turbulens kring föreningen, har vi tillsammans visat att UIK tillhör den absoluta toppen i Europa. Jag vill tacka alla spelare och ledare för det här året och önskar Umeå IK lycka till inför nästa år”, säger Mika Sankala.
- Det har varit otroligt trevligt att arbeta tillsammans med Mika under hans period hos oss och han har visat att han är en mycket skicklig och engagerad fotbollstränare. När det nu inte är möjligt att få till optimala förutsättningar för en fortsättning känns det ändå bäst att försöka hitta andra lösningar både för Umeå IK och för Mika. Det finns inga motsättningar mellan Umeå IK och Mika Sankala utan vi går skilda vägar i bästa samförstånd och önskar honom lycka till i fortsättningen” säger Britta Åkerlund i pressmeddelandet.

Publicerad 2009-11-12 kl 15:36
Annons
Annons
Annons