Delad pott mellan Byttorp och Falköping

Dam

Byttorps IF avslutade vårsäsongen i Söderettan med att på hemmaplan spela 2-2 (0-2) mot Falköping KIK.

Efter en ganska jämn inledning tog gästerna över. Drygt 20 minuter in i matchen gjorde Sussie Nilsson i hemmamålet en jätteräddning då Therese Larsson kom fri. På returen uppstod kamp om bollen utanför straffområdet. I röran av spelare lyckades domare Sara Carlsson trolla fram en frispark för Falköping. På den sköt Josefin Alfsson 0-1. Före halvtid ökade Therese Larsson på Falköpings ledning till 0-2.

I slutet av första halvlek började målchanserna dugga tätt för Byttorp. Lisa Öhberg stolpskott var en av dem. Med fem minuter kvar av halvleken prickade Emma Aspholmer ribbkrysset. Strax före halvtid blev Sophie Bremholt helt fri med Nina Fellbrandt i Falköpings-målet men fick inte till avslutet.

Andra halvlek var det klart övertag för Byttorp. Gästerna hade en nick utanför efter frispark i övrigt är det hemmalaget för hela entrépengen. Inbytta Madde Nilsson provade skottlyckan i mitten av halvleken. I den 69: e minuten kom så det efterlängtade målet. Mittbacken Hanna Claesson lade en frispark från egen planhalva. Jessica Jansson höll sig framme och reducerade till 1-2. Jessica Jansson hade ett friläge med Nina Fellbrandt men fick för dålig skottvinkel. Matchklockan tickade på och Byttorp pumpade på mot en försvarslinje i Falköpings KIK som började bli rejält trött.

På passning från Emma Aspholmer petade Jessica Jansson in bollen till 2-2 tio minuter före slut. Fröken Jansson var het och sköt tätt utanför några minuter senare. I slutminuterna kom den stora chansen till full pott för Byttorp. Jessica Jansson komm fri, bollen tog i stolpen och rullade utefter mållinjen. Att gästerna hade bra hand med Fru Fortuna höll även deras tränare med om.
– Ni skulle ha haft tre poäng sade den alltid lika sympatiske Falköpings-tränaren Krister Engström i när han efter slutsignalen tackade ledarna i Byttorp för matchen.

2-2 och en poäng var. Med någon timmes distans summerade Byttorps tränare Anna Stoltze vårsäsongens sista match.
- Jag fick en tår i ögat när slutsignalen gick. Det här visar att vårt spel räcker till.
Och det var nära att det blivit segersång idag.
- Så var det. Lite retligt är det att vi inte fick tre poäng. Men vi ska fortsätta med det här spelet, inställningen och aggressivitet, lovar Anna Stoltze.
- Viljan och känslan när bollen rullar in i mål idag samt att vi hämtar upp ett underläge vill jag ta med mig inför framtiden, avslutar Anna Stoltze.

Text: Ralf Sundhäll
Publicerad 2008-07-03 kl 14:32