Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Dennerby: - Effektivare damlandslag i år

På tisdagen tar förbundskapten Thomas Dennerby ut truppen till Algarve Cup men damlandslagets säsong började redan för en månad sedan.

- Vi fick en bra start med 5-1-segern över Norge i Spanien och det visade att träningen med att effektivt utnyttja chanserna är på väg att ge resultat, säger Thomas Dennerby.

- När vi startade säsongen i fjol var siktet inställt på OS. Vi satsade mycket av tiden på säkert försvarsspel för att vara trygga när vi gick till anfall. Det skapades mycket framåt men avsluten gav bara fyra mål på 65 avslut varav 30 på mål, en alldeles för dålig utdelning.

Det var lika många mål som Lotta Schelin gjorde bara i Norge-matchen förra månaden.

Om försvaret var prioritet i fjol är spelet på sista offensiva tredjedelen där finslipningen sker i år inför EM-slutpelet.
- Det ska bli precisare passningar, sådana som skar upp Norges försvar, förtydligar Thomas Dennerby.

Alla kan se att det pågår en förnyelse av damlandslaget. Två tredjedelar är spelare födda 1984-86. Den andra tredjedelen är äldre och representerar rutinen från stora mästerskap.

- De äldsta har värden att tillföra de yngre. Vi kommer att ha en mycket erfaren trupp till VM 2011 och OS 2012, tillägger Thomas Dennerby.
- Det är otroligt stor skillnad mellan att fungera i ett stort mästerskap och i enskilda landskamper.

Men de talanger som är födda på tidigt 90-tal?
- Inga dörrar är stängda. Tack vare pengar från SOK ska vi även ha med två talanger som får följa med till Algarve men som formellt inte ingår i landslagstruppen. De ska vara runt 20 år och som sagt talanger som vi kan se har stor utvecklingspotential, säger Thomas Dennerby.

Publicerad 2009-02-16 kl 17:09
Annons
Annons
Annons