Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Dennerby börjar känna OS-nerver

Linda Sembrant och Kristin Hammarström fick vila från damlandslagets första träning inför för-EM. Trots att det inte var någon större fara med dem vill Thomas Dennerby inte ta några onödiga risker när OS närmar sig.

Under våren har förbundskapten Dennerby fått det ena skadebeskedet efter det andra på landslagsspelarna. Nyckelspelarna Charlotte Rohlin och Therese Sjögran missar OS i London, och ett stort frågetecken finns också för backen Sara Larsson som har dragits med en hälskada sedan i vintras.

På torsdagen samlades landslagsspelarna i Halmstad där de efter ett fyspass hade en lättare träning. Backen Linda Sembrant (stukad fot) och målvakten Kristin Hammarström (känningar i vaden) fick nöja sig med att jogga och stretcha.

- Vad jag förstår ska de ganska snart vara i spel, sade Thomas Dennerby efter träningen.

- Det här är ett matchläger och en liten turnering och då vill vi naturligtvis inte komma superslitna till matcherna, det är viktigt att göra bra prestationer mot så bra motstånd.

Dennerby laddar nu inför de tuffa landskamperna mot USA på lördag och Japan nästa vecka i Göteborg.

- Det här känns lite grann som första dagen på ett OS-läger, fast det inte är det. Nu får spelarna känna på det högsta tempot som går. De är jätteviktiga de här matcherna.

Publicerad 2012-06-14 kl 20:02
Annons
Annons
Annons