POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Dennerby: Ingen underskattning

Några av damlandslagets stjärnor stannade hemma.
Det borde inte bli några problem ändå.
Allt annat än en svensk seger i VM-kvalet mot Azerbajdzjan vore en skräll.

Lördagens möte i Baku ska inte bli en snubbeltråd för Thomas Dennerbys landslag - men det verkar heller inte finnas någon risk för underskattning.

-Inga lag går att underskatta på den här nivån och vi vet ju att de hade det tufft redan i förkvalet till EM där dom kom näst sist i sin grupp. VM är för viktigt för att vi ska gå ut och underskatta något lag, säger Nilla Fischer till damfotboll.com.

-Det är klart att Azerbajdzjan kanske inte borde vara någon svår nöt att knäcka men för oss gäller att ha full fokus i alla matcher och speciellt i en sådan här där vi faktiskt inte vet så mycket om motståndet, säger förbundskaptenen Dennerby.

Damlandslaget lämnade Sverige redan i onsdags och tog vägen via Frankfurt där man genomförde ett första samlat träningspass. I torsdags anlände man till Baku.
På resan saknades Linköpingsspelarna Kosovare Asllani och Charlotte Rohlin samt Umeås Lisa Dahlkvist som fått ledigt.

-Alla i truppen är spelbara. Vi har haft bra träningar och arenan håller god standard, säger Dennerby till damfotboll.com.

Azerbajdzjan fick kvala till kvalet till EM i Finland. I förkvalsgruppen kom lördagens motståndare trea efter Rumänien och Bulgarien, men före Estland.

-Jag förväntar att våra motståndare kommer att spela med ett lågt försvar. Då gäller det för oss att komma runt på kanterna och ha mycket folk inne i boxen. Det viktigaste är att vi har hög kvalitet på passningarna och att vi driver upp tempot redan från början, säger Dennerby.

Efter Azerbajdzjan väntar årets sista VM-kvalmatch, mot Belgien borta den 28 oktober.

TT

Publicerad 2009-10-23 kl 19:40

DAM

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå