POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Dennerby: "Inte allsvensk klass"

Ett reservbetonat Sverige hade lekstuga borta mot Ungern i EM-kvalet. Thomas Dennerby imponerades inte av motståndet. - Skulle de tillhöra allsvenskan skulle de ramla ur direkt, säger den svenske förbundskaptenen till TT efter 6-0 (4-0).

Ingen Hanna Ljungberg, Lotta Schelin eller Victoria Svensson. Men de svenska fotbollsdamerna vann hur enkelt som helst EM-kvalmötet med Ungern på lördagen. Kvalmatchen slutade med en förkrossande vinst sedan Sverige avgjort långt före paus.

Thomas Dennerby var framför allt nöjd med tre saker.

- Ja, att vi lyckades göra sex mål framåt trots att vi saknade tre ordinarie anfallare, att vi klarade hålla nollan och att vi inte fick några nya skador, säger han till TT.

"Som att möta herrar"

Ungern, som Sverige senast besegrade med 7-0, hade inte ett avslut på mål och backade hem så långt att det nästan såg ut som att hemmalagets målvakt var forward.

- Vi vann alla dueller och sprang sönder dem. Det måste ha känts som att spela mot ett herrlag, säger Dennerby, som fick se Therese Lundin bli tvåmålsskytt.

- Kul för "Ludde", men vi gjorde många fina mål. Bland annat sköt ju Nilla Fischer ett jätteskott i krysset med vänstern, Josefine Öqvist hade ett liknande och Maria Karlsson sprang nästan 40 meter innan hon gjorde sitt mål.

"Ingen dag på jobbet"

Närmast för Sverige väntar betydligt bättre Italien på konstgräset i Örebro på onsdag kväll.

- Då måste vi öka en växel. Det räcker inte att ha en vanlig dag på jobbet då. Jag tror tjejerna gått och väntat på just den här matchen, säger Dennerby - som inte får tillbaka någon av sina skadade spelare.

- Nej, alla som är borta är ju långtidsskadade. Men nu har vi ju i alla fall truppen intakt.

Therese Lundin 2, Maria Karlsson, Sara Larsson, Nilla Fischer och Josefine Öqvist svarade för de svenska målen. Inför matchen mot Italien toppar Sverige sin kvalgrupp på maximala tolv poäng och en målskillnad på osannolika 22-0.

Publicerad 2008-05-03 kl 17:49
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå