Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Dennerby väntar med straffskyttar

Förbundskapten Thomas Dennerby har gjort upp sin lista med straffskyttar inför OS-kvartsfinalen mot Frankrike.
Hur den ser ut kan spelarna riskera att inte få veta förrän det är dags för själva avgörandet.

 

Ödesmatchen i OS, kvartsfinalen mellan Frankrike och Sverige, avgörs redan klockan 12 i Glasgow. På torsdagen gjorde svenskorna en lätt träning på Hampden Park inför det som kan bli sista matchen i OS eller biljetten till Wembley och en semifinal.

Avgörandet kan komma på straffar, vilka som då får kliva fram visste dock inte spelarna om under träningen. Landslagsledningen har bestämt att den avgör vilka som blir straffläggare, spelarna själva ska inte anmäla sig.

- Det finns en lista, den är inte nedskriven men spelarna är inte informerade. De får besked vid kvällens genomgång i de fall det anses befogat och vi tror att någon skulle tveka på att ta en straff, säger Dennerby.

- Men vi har en sådan bra kännedom om gruppen och spelarna och vilken mental nivå de har, hävdar Dennerby.

Två uttagna

Två straffskyttar finns sedan tidigare uttagna, Lotta Schelin och Lisa Dahlkvist. Ytterligare tre spelare ska i ett första läge vara beredda att kliva fram om det nu behövs. Av dessa är det ingen vågad gissning att veteranen Caroline Seger lär bli en av dem.

- Då tar jag den. Det är inget konstigt och jag har tagit straffar tidigare. Jag la en i finalen i amerikanska ligan, då satt den, säger hon till TT.

Skulle du kunna lägga en straff som Pirlo gjorde i EM?
- Det var hur kyligt som helst men det beror på...klart det vore häftigt.

Lisa Dahlkvist:

- Det är ju olika från person till person, en del vill bara dunka in bollen, andra läsa av målvakten. För min del kvittar det om jag får lägga den tidigt eller sent i straffsparksavgörandet.

Lindahl hjälte?

Å andra sidan, den som kan rädda Sverige är Hedvig Lindahl — Sveriges målvakt.

- I början av min karriär kändes det bra med straffar, jag minns att jag i ett straffavgörande såg till så att vi slutade trea i Gothia Cup. Sedan var det några år i karriären som jag inte behövde ställas inför det. Jag kommer att kolla franska spelare på Youtube och kolla med Lotta Schelin.

- Det passar ju målvakter, man har allt att vinna medan pressen ligger på straffskytten.

Publicerad 2012-08-02 kl 17:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons