POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE

Dennerbys sista trupp uttagen

Foto: Scanpix

Thomas Dennerby har tagit ut truppen till sin sista landskamp som svensk förbundskapten.

När Thomas Dennerby presenterade sin sista landslagstrupp, fanns efterträdaren Pia Sundhage redan i allas tankar.
-Jag hoppas hinna prata med henne före matchen, säger Dennerby, som valt en etablerad trupp.

Landskampen mot Nederländerna på Gamla Ullevi 15 september blir den sista med Thomas Dennerby som förbundskapten, men också en upptakt inför Pia Sundhages tillträde senare i höst. Dennerby hann inte prata med henne innan truppen togs ut, men hoppas kunna göra det under den närmaste veckan.
-Det kanske finns någonting som hon redan nu tycker, eller ber mig vara uppmärksam på. Jag pratar väldigt gärna med Pia, vi är bra kompisar sen många år, säger Thomas Dennerby.

Ingen från EM-guldlag

Hans sista trupp blev fri från skrällar. Rutinerade backen Sara Larsson är tillbaka, efter att ha missat OS på grund av hälproblem. Men ingen av spelarna i U 19-landslaget, som tog EM-guld i juli, finns med.
-Om jag själv skulle driva detta vidare, kunde till exempel Malmös Elin Rubensson blivit aktuell. Men om man tar ut en ny, ung spelare kan det väcka höga förhoppningar, som kan ge bakslag om man inte fullföljer. Det är bättre att Pia får gå in i den processen med de spelare hon känner för, säger Dennerby.
Enligt hans analys av OS var det flera saker som fungerade bra. Men det fanns också svagheter, framförallt i kvartsfinalen mot Frankrike, som förlorades med 1-2.
Dennerby nämner försvaret på fasta situationer, och det offensiva spelet bakom motståndarnas backlinje.

Vem tar över i målet?

Han pekar också ut något annat viktigt att fundera på:
-Den stora frågan är vem som ska ta över målvaktsplatsen i landslaget efter dagens generation, som alla är runt 30 år. Susanne Nilsson i AIK är den enda unga svenska målvakten som spelar i allsvenskan, säger Thomas Dennerby.
Pia Sundhage är nu tillbaka i USA, och avslutar sitt uppdrag som förbundskapten där med två landskamper i mitten av september.

 

Publicerad 2012-09-04 kl 13:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå