Djurgårdens segersvit uppe i fyra

Dam

Djurgårdens 4-0 mot Kristianstad är fjärde raka segern för Stockholmarna och ger (åtminstone natten över) en femte plats i Damallsvenskan.

Den första halvleken dominerade Djurgården nästan totalt, stundtals vann man inte bara närkamperna utan också nästan alla andrabollar. Det hade gått bara 45 sekunder när Linda Sällströms första skott gick strax utanför.

Kristianstads insats under matchens första halva var blek. Målvakten Sandra Wahldén skrek gång på gång 'Kom igen' till sina rödklädda lagkompisar, men hon förmådde inte väcka laget att bjuda på nämnvärt motstånd.

I den 13:e matchminuten slog Linda Fagerström en hörna som Marijke Callebaut nickade mot stolpen, försvaret hann inte rädda undan och mittbacken Gudrun Soley Gunnarsdottir kunde göra 1-0 på den då redan femte heta målchansen.

Nio minuter senare rullade Marijke Callebaut in 2-0, ett resultat som stod sig halvleken ut trots många målchanser av bl a Victoria Svensson, Therese Brogårde, Linda Sällström och Anna-Kaisa Rantanen.

Vad Sandra Wahldén inte förmådde lyckades dock tränaren Elisabet Gunnarsdottir med. Laget lyfte sig ordentligt i den andra halvleken och vek inte längre ned sig. Nu försökte man åtminstone spela framåt och attackerade motståndarna på mittfältet. Ändå fick man under hela matchen bara en målchans när inbytta Sofie Anderssons skott toucherade ribban efter 79 minuter. Annars hade Djurgårdens försvar full kontroll. Sara Thunebro spelade länge på mittfältet och gick först efter flera byten av taktiska skäl tillbaka på backpositionen. Trots bättre spel var Djurgården också tongivande under andra halvleken, hade dock inte så många målchanser som under första delen av matchen.

I matchens slutskede utökade Djurgården sedan till 4-0. Först lobbade Victoria Svensson in 3-0 efter 88 minuter och i den 91:a matchminuten tryckte Linda Sällström äntligen in sitt mål efter ett fint inlägg av Jennifer Meier.

En välförtjänt seger efter 9-1 i skott på mål. Kristianstad är Damallsvenskans 10:e lag, bättre än Stattena och Piteå, men åtminstone för dagen utan chans att utmana de andra nio lagen.
Matchen dömdes av det finska teamet Kirsi Heikkinen, med Kerim Kilali och Fikret Göker som assisterande

Text: Rainer Fussgänger
Publicerad 2009-07-03 kl 22:45