Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Drog tröjan över huvudet - visades ut

Regnet öste ner över Tingvalla IP i Karlstad, där de 128 personerna på läktaren fick se massor av målchanser. Men tillslut slutade matchen mellan QBIK och Vittsjö GIK oavgjort 1 – 1.

Regnet öste ner över Tingvalla IP i Karlstad, där de 128 personerna på läktaren fick se massor av målchanser. Men matchen mellan QBIK och Vittsjö GIK slutade oavgjort 1 – 1.

Redan i den tredje spelminuten tog Vittsjö ledningen med 0 – 1 genom Emma Sjödahl. Målet gjorde hon efter att gästerna hade fått en dubbelhörna, och en QBIK-spelare sparkat ut bollen. Så med ett långskott sköt Emma en otagbar boll för Laura Boyer i QBIK-målet.
Detta blev startskottet för en massiv QBIK-press. Och bara någon minut efter 0 – 1-målet hade hemmalaget ett jätteläge att kvittera. QBIK pressade på, och i den 15:e minuten fick Mia Skoglund i hemmalaget ett jätteläge, då hon kom ensam med Sonja Fransson i Vittsjö-målet. Men Sonja kunde rädda till en hörna, som blev resultatlös. Nu radade QBIK upp chanser, men inget resulterade i något mål. Närmast kom de att kvittera efter en hörna i den 26:e minuten som Sonja Fransson räddade på mållinjen. Tio minuter senare kunde gästerna ha ökat ut sin ledning till 0 – 2 då Julia Thordsson kom ensam med Laura Boyer, men missade helt det öppna målet.

QBIK började starkast i den andra halvleken också. Och i den 67:e minuten hade Stina Björkström en ribbträff. Minuten efter kom Emma Sjödahl fri med Laura Boyer, men även hon missade sin chans. Nu tog Vittsjö över mer och mer, och hade fler chanser framför öppet mål, men misstagen var många i den här matchen. I den 78:e minuten kvitterade Erin Morrison i QBIK till 1 – 1 till glädje för hemmapubliken. Men glädjen förbyttes snabbt, eftersom Erin ”firade” sitt mål med att dra upp sin tröja över huvudet. Eftersom detta var hennes andra varning, blev hon utvisad och hemmalaget fick klara sig med tio spelare resten av matchen. Efter detta kunde båda lagen ha tagit ledningen, men matchen slutade rättvist 1 – 1.

– Klart jag är besviken över att vi inte vinner, säger QBIKs tränare Jan ”Adidas” Svensson.
- Vi ska vinna en sån här match när vi har så många chanser inför öppet mål. Vi spelar fyndigt och skapar många målchanser genom Mia Skoglund och Stina Björkström. Det borde ha varit tre poäng. Men jag är helnöjd med allt, förutom att vi inte vinner.

– Det är en rätt så bra match med många chanser för båda lagen, säger kollegan Lars-Göran Edfors i Vittsjö.
- Vi hade dock några fler klara chanser än dem. Vi har gjort två dåliga matcher nu, men idag höll vi ihop bättre. Det känns som om vi förlorade, men vi är nykomlingar och nu känner vi att vi orkar hänga med. Vi har haft en jobbig vecka, med fem av de ordinarie småskadade och de har inte kunnat träna för fullt. Så det blev en bra match.

Text: AnnaKarin Johansson

Publicerad 2008-06-22 kl 19:20
Annons
Annons
Annons