Duisburg flög in f d Hammarby-spelare

Dam

Duisburg klarade att spela 1-1 i första semifinalen mot Olympique Lyonnais på bortaplan i UEFA Women´s Cup. En huvudroll spelade fjolårets målvakt i Hammarby Kathrin Lehmann.

Hon bor numera i München. Tidigt på lördagmorgonen satte hon sig på ett flygplan till Lyon för att på eftermiddagen stå i mål för FCR Duisburg.
Kathrin släppte bara in ett mål. Det var en frispark från Ingvild Stensland som i fjol spelade för Kopparbergs/Göteborg och på den var Kathrin chanslös.
Redan under de första minuterna av matchen hamnade hon i en tuff situation träffad av Katias sko och blodvite uppstod under ena ögat. Matchen stoppades i tre minuter.
Egentligen är Kathrin Lehmann inne i sin ishockeysäsong och ska spela VM med Schweiz landslag i Finland den 4-12 april.
- Möjligen kan hon vara med både i returen mot Olympique Lyonais om en vecka och i ishockey-vM, vi har goda kontakter med ishockeyförbundet, säger FCR Duisburgs manager Guido Lutz.

På söndagen flyger Kathrin till Helsingfors och ansluter där till det schweiziska ishockeylandslaget.
Kathrin Lehmann har varit spelklar för Duisburg sedan den förste mars eftersom man inte vågat chansa med att lagets båda andra målvakter skulle hinna återhämta sig från skador.
Lotta Schelin lyckades inte lika bra som i Algarve Cup i den här matchen. Duisburgs Linda Bresonik vann den duellen.
Duisburg kvitterade i mitten av andra halvlek på en kontring av Femke Maes, belgisk landslagsspelare, som spelat i Djurgården liksom Olympique Lyonnais norska landslagsmålvakt Bente Nordby.